Hosszú ideig bénáztam a sima főzőlapra való öntöttvas grillserpenyőmmel. Az első és legfontosabb gond az volt, hogy túlhevítettem. Nem 9-es, hanem kb. 6-os fokozaton kell használni. Van infravörös hőmérőm, ma már mindig azzal nézem be, hogy 150-200 fok között sütögessek, 200 fokot jó elérni, de nem érdemes nagyon meghaladni.
A grillsajttal (Hajdú pl.) meg az volt a gond, hogy felszeleteltem és szétesett két-három darabra a szelet.
Az új módszerem a következő. Felrakom az egész darab sajtot egyben a grillre és a két oldalát úgy 2×2-3 percig sütöm.
Ekkor leszedem és felszeletelem. A szeletek ekkor már nem esnek szét, mert nem ridegek, kicsit megolvadnak. A felszeletelt darabokat felrakom, megsütöm kb. 3 perc alatt és kész.
Nincs szétesés, nincs alulsütés, nincs semmi, csak tök jó sajt.