Perec-féle

Fogtam úgy 20 deka lisztet, beleraktam jó 4 kanál cukrot, egy pici élesztőt és szódabikarbónát. (nem tudom miért, csak úgy). Majd egy kis oliva olajat és tejet folyadéknak, sőt pici vizet. Összegyúrtam, liszten kihúztan hosszabb rudakra, összetekertem és sós vízben 2 percig főztem. Szilikon tepsibe raktam, megsóztam francia sóval és kisütöttem úgy 20 perc alatt max, 160 fokról a végén 125 fokra levéve.

Nem tökéletes, mert a só és hő miatt a külseje tömör és túl sós. Később kell sózni és lassabban sütni az elején. De finom.

Az édesség egész jó lett, nem volt gond, viszont a külseje száraz, a sütésnél marna, de nem fényes. a Kéreg elég rágós is lett.

This entry was posted on July 20, 2010 at 11:35 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/html/boldiphishing/wordpress/wp-content/themes/fishlover/comments.php on line 47

You must be logged in to post a comment.