sertésmáj kockák zöldborsóval

1:1 sertésmáj és fagyasztott zöldborsó. Hagymát olajon megpirítok, kb. 2/3 fej 30-40 deka májra, majd a májkockákat rázúzom, kicsit később kell a zöldborsót, mert túlfőhet. Igaz, nagyok voltak a kockák ezért vagy 20-25 percig főztem, úgy értem, már a zöldborsóval együtt. Sót nem kell rárakni. Viszont mehet rá bors, majoranna, petrezselyem. Na ha a máj megpirult, felöntöttem kb. 1 deci vörösborral, egy kevés rummal (4cl), majd picit később jó 1 deci tejföllel. Innentől már csak pár perc. Sült krumplival, sóval tálaltam.
A májat előre nem áztattam be.

Nagyon jó lett, mert lágy lett, a tejföl eltűnt, a bor nem volt érezhető, a máj finom lágy és puha volt, szóval az egyik legjobb máj-verzió.

This entry was posted on April 7, 2010 at 6:28 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/html/boldiphishing/wordpress/wp-content/themes/fishlover/comments.php on line 47

You must be logged in to post a comment.