Néhány szelet nyelvhalat besóztam, picit borsoztam (fehér, feketebors), és pici hal és rák fűszerkeveréket is raktam rá (kapor stb.).
Fagyasztott spárgát zöldségleves alaplében 4 percen át megfőztem (vége előtt 4 perccel).
A rizset megfőztem.
A halat pici olivaolajon kisütöttem. (semmi extra, teflonserpenyőben, vékony a hal, de azért megsütöttem rendesen)
Hollandimártás: egy 2 decis tejszín 3/4-ét 3 tojássárgájával és fehérborssal összekevertem. Vízgőzön (forrás alatt!!!) összekeverte, kevertem-kevertem, amig be nem sűrűsödött. Nagyon vigyázni kell, hogy ne legyen kicsapódott, ikrás. Ha besűrűsödött, kb a tejszín mennyiségű vajat kevertem bele, úgy, hogy a vajat mikróban felolvasztottam, hűtőben picit visszahűtöttem és vékony csíkban lassan keverve adagoltam a mártásba. Végül a zöldséglében 1 perc alatt egy adag koktélgarnélát megfőztem és bekeraktam a hollandimártásba.
A hollandimártásba raktam még egy kis cayenne borsot (nagyon keveset), és citromot, úgy 1,5 citrom levét.