Nyelvhal (Sole) garnélás hollandimártással spárgán és rizsen

Néhány szelet nyelvhalat besóztam, picit borsoztam (fehér, feketebors), és pici hal és rák fűszerkeveréket is raktam rá (kapor stb.).

Fagyasztott spárgát zöldségleves alaplében 4 percen át megfőztem (vége előtt 4 perccel).

A rizset megfőztem.

A halat pici olivaolajon kisütöttem. (semmi extra, teflonserpenyőben, vékony a hal, de azért megsütöttem rendesen)

Hollandimártás: egy 2 decis tejszín 3/4-ét 3 tojássárgájával és fehérborssal összekevertem. Vízgőzön (forrás alatt!!!) összekeverte, kevertem-kevertem, amig be nem sűrűsödött. Nagyon vigyázni kell, hogy ne legyen kicsapódott, ikrás. Ha besűrűsödött, kb a tejszín mennyiségű vajat kevertem bele, úgy, hogy a vajat mikróban felolvasztottam, hűtőben picit visszahűtöttem és vékony csíkban lassan keverve adagoltam a mártásba. Végül a zöldséglében 1 perc alatt egy adag koktélgarnélát megfőztem és bekeraktam a hollandimártásba.

A hollandimártásba raktam még egy kis cayenne borsot (nagyon keveset), és citromot, úgy 1,5 citrom levét.

This entry was posted on March 22, 2008 at 11:59 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/html/boldiphishing/wordpress/wp-content/themes/fishlover/comments.php on line 47

You must be logged in to post a comment.