Zöldségkrémleves, zellereskrémleves

Vízhajtó hatású levest akartam főzni. Vagy sikerült, vagy nem. Fél zellergumót felkockáztam, egy nagyobb répát és két nagyobb fehérrépát szintén felszeltem. Beraktam főni vízbe, mondjuk kb. 1,5 liter, jól ellepi meg párologni is fog, ugye. Beleraktam egy kis fej hagymát is aprítva, meg egy nagyobb gerezd fokhagymát. Leveskockát raktam bele, egyet. Kellett még később egy kis só. Raktam bele még egy pici fehérborsot, szerecsendiót és egy pici vörösborecetet is. Plusz egy kevés petrezselyemzöldet. Belecsavartam még egy kevés citromot. Amikor kb. 50 percet főtt, átturmixoltam és átpréseltem szitán. Felöntöttem kb. 1 deci tejszínnel és egy kicsi vízzel, így főztem tovább. Itt már pár perc elég, közben csináltam pirított kenyérkockákat, egy kis újhagymát felaprítottam és egy kis zellerzöldet is, ezek a díszítésnek, feltétnek voltak felhasználva.

This entry was posted on October 27, 2007 at 9:27 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/html/boldiphishing/wordpress/wp-content/themes/fishlover/comments.php on line 47

You must be logged in to post a comment.