Friss anyag a csabai kolbászfesztiválról, öcsém hozta. Azt mondta, volt egy durvábban csípős anyag, de az csak keserű volt.
Nos, tehát, a teszt:
Íz az első 5 mp-ben: Kellemes kolbászíz. Kicsit talán sótlan.
Következő 15 sec: Csípős, elkezdi átjárni az ember száját a csípős íz.
Következő fél perc: Hát ez tényleg csíp. Nem kicsit, nagyon. Jó, nem egy habaneró, de közel áll hozzá. Marja a torkot és némileg kesernyés is (hőkezelés vagy csak a paprika vagy személyes élmény, nem tudni).
Aztán úgy 5-10 percig még tudja az ember, hogy mit evet
Szóval ha valaki olyan csípős kolbászt szeretne, amelyik már tartogat kihívást, és nem csak látszat-csípős, akkor ez egy jó példány. Fotó később az update-ben.
Mindazonáltal kritikusan kell szemlélnem a terméket:
- Túlzottan csípős, nem lehet tőle mást érezni
- Kesernyés, de ez lehet, hogy csak a csípősség miatt van, illetve a só tudná ellensúlyozni
- Azt hiszem, sótlan, de a csípősség ebben a kérdésben hajlamos megvezetni az embert