jó volt a 4,5 , még picit sok is néhol de mondjuk mika szerint néhol meg kevés
veszel hack törzset pl. mi lidl-ből 1 kg
előszeded és berakod egy műanyag dobozba
felöntöd mérlegen mért 4,5%-os sóoldattal
tehát literenként 45 g só
ebbe berakod a hekk darabokat és egy éjszakára berakod a hűtőbe
ki is olvad meg be is sózódik
(előtte maradhat a konyhapulton is olvadni egy-két órát)
aztán sok olajat kell rakni egy kisebb de magas edénybe
a halakat kettévágni (nekem még belezni is kellett mert nem volt tökéletes)
lecsöpögtetni
és most paprikás kukoricalisztbe forgattuk
aztán olajban kisütni
7-8 perc
a lényeg, hogy ha az olaj hőmérséklete leesik 120-ra akkor azért fel kell húzni 145-150-re
és amikor már nem annyira bugyog azon a hőmérsékleten sem akkor készen van