Fogtam egy nagy adag spárgát, kisebb, szebb része külön, nagyobb darabokban, a többi kb 1 cm-esekben. Két edényben rakom fel. Kb. egy evőkanál cukor és elég só mellett a sok rosszat, zöldségkockával a kevés jót. A kevés jónak elég 5-7 perc. Ha keserű, akkor több só, vagy lesz ami lesz, lehet, hogy olyan a spárga. Kiszedem a kevés jót, a levét beöntöm a másikba (ami eddig kb. fedte +0,5cm a spárgát)
. Ezután a nagy adaghoz vaj+liszt (1:1) rántást csináltam, felöntöttem vízzel és kevés tejszínnel, majd bele a levesbe. Főztem egy adagot, majd turmix, áttörtem szűrőn (ami nem megy át, az megmarad). Felforralás közben raktam bele egy tojássárgájával elkevert 1,5 dl tejszínt. A sósságot jól kell belőni.
Feleségem értékelése: 10 pont