palócleves

Hagymát szalonnával megpárolok, rárakom a húst (60 dkg s.comb) és magas hőmérsékleten kicsit megpróbálom megpirítani, aztán fokhagyma, pirospaprika, só, víz, bors, viszonylag sok kömény, babérlevél, fehérbor, tárkony, kis kapor, kis petrezselyem, almaecet, főzöm 1 órát vagy 1,5-et, aztán répakarika (1 répa volt), 10 perccel később krumpli (2 krumpli volt), 14 perccel később fagyasztott zöldbab. (kb 25 dkg kellett) Azzal 10 perc főzés és kész is. többször raktam bele sót és ecetet, sőt még tárkonyt is, ahogy egyre több víz is volt benne.

This entry was posted on November 6, 2022 at 6:28 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.