Gesztenyével töltött pulyka sütve

50 deka geszenyemassza, 50 deka sertés darált hús, 50 deka bacon, 2×850 g pulykamell filé. A pulykamell filét többször vágva kb . 30 cmx 60 cm darabokra vágtuk és klopfoltuk, sóztuk, borsoztuk.

A nagyobb tepsibe madzagokat rakott anita, rá bacont, ráraktuk a húst.

A töltelékhez 1 tojást, a sertés húst , gesztenyemasszát raktunk, bele feketebors, kakukkfű, fokhagymaport, só, 1 zsemle áztatott-nyomkodott

megspékeltük egy rozmaringággal

több mint egy órát sütöttük először 150 fok hőlég

2023: 150 fok hőlég kb. 20 perc. utána 165 fok alsó sütés 25 perc. majd felső grill hőlég 185 fok 25 perc. szaftosabb lett.

2024: raktam bele szerecsendiót, meg a töltelékbe is kerültek rozmaringlevelek, ja és vagy 50 deka bacont használtunk.


2023

2024

This entry was posted on December 27, 2022 at 10:37 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/html/boldiphishing/wordpress/wp-content/themes/fishlover/comments.php on line 47

You must be logged in to post a comment.