mexikói sertés tokány

Hagymát olajon feldobjuk (kb. fél fej), üvegesen rányomunk egy adag, 50 deka sertéscombot csíkokban. Bors, só, marojanna, kevés petrezselyem. Vízzel és fehérborral öntögetve párolgatjuk, a bor max összesen 1-1,5 deci. Olyan 10-15 percig főztem-pirítottam-felöntöttem-pároltam, majd rázúztam vegyesen zöldborsót, kukoricát, répát, fagyasztottat. Tovább adtam rá vizet, worchestershire szószt, további borsot, petrezselymet, ja és pirospaprikát is amikor épp nem volt annyi lé. Raktam rá egy pici keményítőt sűrítésileg (kb. 1 kk). Bőven bántam az olajjal az elején, volt rajta rendesen olívaolaj.

Picit megéri pihentetni, vagy lassítani a dolgokat, hogy a sót beszívja a zöldség. Sós rizzsel tálaltam.

This entry was posted on April 7, 2010 at 6:33 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/html/boldiphishing/wordpress/wp-content/themes/fishlover/comments.php on line 47

You must be logged in to post a comment.