spárgakrémleves

Fogtam egy nagy adag spárgát, kisebb, szebb része külön, nagyobb darabokban, a többi kb 1 cm-esekben. Két edényben rakom fel. Kb. egy evőkanál cukor és elég só mellett a sok rosszat, zöldségkockával a kevés jót. A kevés jónak elég 5-7 perc. Ha keserű, akkor több só, vagy lesz ami lesz, lehet, hogy olyan a spárga. Kiszedem a kevés jót, a levét beöntöm a másikba (ami eddig kb. fedte +0,5cm a spárgát)
. Ezután a nagy adaghoz vaj+liszt (1:1) rántást csináltam, felöntöttem vízzel és kevés tejszínnel, majd bele a levesbe. Főztem egy adagot, majd turmix, áttörtem szűrőn (ami nem megy át, az megmarad). Felforralás közben raktam bele egy tojássárgájával elkevert 1,5 dl tejszínt. A sósságot jól kell belőni.

Feleségem értékelése: 10 pont

This entry was posted on April 11, 2007 at 7:41 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/html/boldiphishing/wordpress/wp-content/themes/fishlover/comments.php on line 47

You must be logged in to post a comment.