gomba “mártásos” szűzpecsenye

Krumplipürét főztem. Szűzpecsenyét kisebb érmékre vágtam, sóztam borsoztam, sütőben megsütöttem, előtte raktam rá pár szelet bacont. A gombához aránylag sok hagymát aprítottam, majd pirítottam kevés olajon és sok vajon. A gombát feleztem majd szeleteltem vékonyra. kb. 40 deka gomba, 90 deka hús és fél kiló vagy több körüli krumpli lehetett. Végül ráraktam a gombát, sót és borsot, pici fehérbort, majd addig pirítottam, hogy nagyjából elforralja a levét. Nagyon jó lett, főleg a gomba-krumpli kombó íze lett érdekes, a hús meg omlós és finom.

This entry was posted on March 27, 2019 at 7:20 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.