Feketekagyló/Kékkagyló

1 zsák névlegesen 1 kg kagyló úgy általában kb. 1.2 kiló a metróban.
A kagylót megtisztítva bedobom egy nagy lábasba.
kb. 15 deka szálzellert apróra vágva rárakok.
Egy nagy fej hagyma kb. 3/4 részét szálakra vágva rárakom.
Úgy két nagyobb paradicsom mennyiségét rárakom kockázva.
Rárakok úgy 4-5 deci fehérbort és 3-4 deci vizet
plusz egy marok só kb.
végül egy kis csípős szósz, a “kis” nem egy személyre szóló változatában.
kb. 5 dkg. vajjal

felforrás után pár percig főzve, kenyérrel a leve kb. félig levesként funkcionál.

This entry was posted on December 21, 2016 at 11:08 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.