Borscs leves

Alapvetően egy kijeví borscs receptből indultam ki (http://www.nosalty.hu/recept/kijevi-borscs). Sós vízben felraktam 60-70 deka sertéshúst főni. Aztán felaprítottam egy fél répát (nagyobbat), és 1 nagy fej céklát csíkokra, 1 paradicsomot kockára. Hagymát aprítottam, azt libazsíron picit megpároltam, majd ráraktam a céklát, káposztát, paradicsomot és kb. 7 percig a külön edényben pároltam. Meg is sóztam. Ekkor a hús már úgy 35 perce főhetett.

Amikor összeöntöttem, beleraktam még egy fej krumplit kockázva, meg valamennyi káposztát szintén csíkokra vágva. Beleraktam egy babérlevelet, pici borsot, egy kis szárított kaprot, és viszonylag sok citromot, mert nem volt elég savanyú (egy fél citrom leve kb.). Többször sóztam is még. Amikor a krumpli megfőtt, akkor a cékla már tuti jó.

This entry was posted on November 6, 2016 at 1:46 pm and is filed under konyha, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.