Pulykadarabok tempura módra, vagy majdnem úgy

Volt egy adag pulykakocka, úgy 45 deka, ebből kellett alkotni valamit. Főztem rizst és összekevertem konzervkukoricával. Elkészítettem egy tésztát: két tojás sárgáját úgy 2 deci vízzel összekevertem evőpálcikával nagyjából, besóztam és raktam bele először úgy 1,5 evőkanál keményítőt, majd úgy szintén két deci lisztet, nagyjából összekevertem. sárgás massza lett. Egy tányérba lisztet raktam, a pulykát besóztam egy kb. 20 perccel korábban.
Felmelegítettem az olajat, majd a pulykadarabkákat beforgattam a lisztbe, átemeltem a tésztába és a pálcikával bedobtam az olajba. Kisütöttem, kivettem. Ugyanezt folytattam, egész addig, amíg el nem fogyott a hús, a tészta és az erő az ujjaimban, kemény meló a pálcikázás.

Végül vietnámi barátom fokhagymás csilis szójaszószába mártogatva fogyasztottam, de vsz. csemegeuborka is érdekes lenne mellé.

A hús is sózva volt, meg a tészta is. A tésztához a víz jó hideg volt, de nem használtam jeget. Ropogós lett és kiadós. Sok lett a tészta miatt. Nem baj, ha nem mindenhol tésztás a hús, a végeredményen nem változtat semmit.

This entry was posted on October 5, 2010 at 6:49 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.