részeges csirke kínai tésztával

2 csirkemellet 4 fele vágtam, picit klopfoltam, hogy egyenletesebb legyen. Tényleg csak picit. egy magasabb fedős főzőbe raktam olaj fölé, előtte befűszereztem (metró kínai ami főként petrezselyem és paprika, meg “hot stuff” new orleansból, sóval stb. szóval sima fűszerek). Ráraktam kb. 20-25 deka laskagombát nagyobb darabban. Raktam rá valamennyi “ízvarázst” (keveset, ez ad bele sót), továbbá zellert és majorannát. Plusz 1,5 deci víz és 1,5-2 deci bor. SauvignonBlanc, nyakas. Továbbá leheletnyi mustármagot is. Plusz persze egy kis worcestershire (wuster) szószt, és rákszószt (só helyett is). Főzögettem vagy 10 percig fedő alatt. Utána fedő nélkül. Nem főtte el a levét eléggé, ezért átöntöttem egy 24cm-es fémnyelű rozsdamentes csodába. Tovább főztem kb 10-20 percig. Amikor kezdett végre zsírjára főni, felöntöttem még borral. Meg cherryvel is picit. Végül amikor elég kevés leve volt, levettem és kész.

Köretként kínai tésztát csináltam. vifon “double happy brand” szlovákiából származó tojásos tészztát használtam, 3/4 adagot. Felforraltam 4-6 deci vizet, ráöntöttem egy jénaiban és hagytam 5-10 percre. A tésztát leszűrtem szűrővel. Felvágtam egy nagyobb répát juliennre, finom kis csíkokra. egész sok répát. Olajat, egész sokat raktam egy vokkba, meg a répát, meg sima szójaszószt. Szlovákot. Aztán rá a tésztát. Zutty. És  rá a gombás jó minőségű sötét szójaszószból, plusz rákszószt egy picit. Príma. Max hőfokon nyomom a vokot mindig, mert az úgy jó. Sült is a tészta, két kézzel villával és fakanállal emelgettem-kavargattam, vártam is közben 10-20 sec-eket, hogy piruljon. Príma színe kezdett lenni, 2-4 perc után lehúztam és megkóstoltam. Hát: Príma.

A köret és a kaja egyébként nem teljesen való egymáshoz, de jót ettünk és ez a lényeg.

This entry was posted on October 13, 2007 at 8:57 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.