csikermájas húspástétom terrine

1 kg csirkemájat apró cafatokba aprítottam, egy fej hagymát felaprítottam, majd olajon a hagymát megpirítottam, rá a csirkemáj.
Egy idő után ráraktam egy kis kakukkfüvet, továbbá 2 dl főzőtejszínt. Az eredményt egy keverőedénybe helyeztem. Erre raktam két
gerezd fokhagymát darabolva, és pár evőkanál morzsát. Továbbá egy kis majorannát és csombort és só (eddig nem volt benne). (szárított)
15 dkg füstölt bacon kockát tovább aprítottam, hozzá fél kiló sertéscombot apró cafatokra vágtam, A bacont megpirítottam, rá a
comb aprólék. Félszáraz bort attam hozzá, sót, borsot, fehér borsot. Egy kis nátrium-glutamátot is adtam hozzá. Az eredményt
hozzákevertem a májhoz.
Fél kiló darált sertéshúst megsütöttem amíg a leve el nem kezdett fogyni, közben meg is sóztam és hozzáadtam az anyaghoz.
Végül vízfürdőbe helyezett formákba helyeztem a kapott öntetet, még sót adtam hozzá, és 1:42 perc időtartamra 105 fok hőlégkevertető fokozaton sütöm.

Másnap: A hús lehet, hogy picit túl nagy darabokban maradt, nem lett krémes. Plusz nem sajtoltam le, nem állt össze masszává max üvegben tárolható. Nekem picit sótlan, másnak nem. Erős a máj íze, de mégis túl húsosnak mondják a többiek. Alapvetően azért ehető.
…ongoing project…

This entry was posted on December 29, 2010 at 12:36 am and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.