pizzatészta VPN

Vera Pizza Napoletana

500 g Typo 00 liszt, 5 stagioni
325 g víz
1/4 élesztő
10 g só
kis liszt az első gyúráshoz

Meggyúrjuk, 2 órára kelni hagyjuk. Kétszeresére dagad. Ekkor kinyomjuk, 4 részt szaggatunk belőle egyesével, melyeket golyó formájúra gyúrunk, és kiforgatunk, hogy a puha belső része legyen kívül. A 4 golyót lefedjük nedves ruhával 1 órára, vagy hűtőben másnapig is pihenhet.

Nyújtjuk, sütjük.

A 5 stagioni pizzaliszt mellett még a gran mugnaio volt jó, mindkettő a Gusti Italiani boltból szerezhető be.

This entry was posted on July 6, 2010 at 1:12 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.