új curry

Kirpóbáltam egy újfajta curryt.

A trükk: hagyma-fokhagyma-gyömbér, 2-1-1 arányban kb., pirítani, rádobni a száraz fűszerek keverékét, picit pirítani, majd rádobni csirkedarabokat, paradicsomot (friss), paradicsomsűrítményt, sót, borsot, koriandert, főzni és kész.
A szárazfűszer-keverékben ami most volt: curry keverék (korma, nagycsarnokból), őrölt kömény, őrölt gyömbér, őrölt csili, cayenne bors, kb. ennyi. kellene még garam masala. A szárazfűszer mennyiség bődületes volt a kajához képest, 40 dekára három-négy evőkanálnyi. Jó lett. És őrült csípős.

This entry was posted on June 11, 2010 at 10:39 pm and is filed under Uncategorized (Tags: ). You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.