Alap kaják

Ez egy frissítendő poszt, amit update-elni szándékozom rendszeresen. Célja, hogy legalább tartalomjegyzék szinten összeírjam azokat az alapkajákat, amelyekből random válogathatok, ha nincs jobb ötletem. Földönkívülieknek pedig ez egy lista, amit feltétlenül legalább egyszer ki kell próbálni.

Húsleves
Spárgakrémleves
Zellerkrémleves
Csülkös bableves
Gulyásleves
Halászlé
Francia hagymaleves
Frankfurti leves
Karfiolleves

Lencsefőzelék
Sárgaborsó főzelék
Babfőzelék
Csilis bab

Sólet

Rizottó

Lasagne
Spagetti (paradicsomos, gombás, tenger gyümölcsei, bolognai)
Túrós-tejfölös tészta
Makaróni, Penne, stb.

Savanyú vetrece
Majorannás tokány
Harcsapaprikás
Csirkepaprikás
Mustáros sült csirkecombok

Sült marhaborda paradicsomos, édes szósszal
Sült bárányborda zöldségekkel
Sült báránygerinc
Sült sertésborda
Karamellizált hagyma
Lecsó

Rántott hús
Rántott csirkecomb
Rántott csirkeszárny, csípősen
Holstein sertésszelet
Rántott hal – ponty, tengeri
Szték borsmártással
Wellington bélszín
Sztroganoff húsgolyók

Kínai:
Gong bao
Nyolckincs mártás
Kacsa zöldésgekkel
Zöldpaprikás tojásos sertés

tavaszi tekercs
rizottó
házi kínai
narancsos tempura csirke

Köretek:
Majonézes kukorica
Majonézes krumplisaláta
Sült krumpli
Dinsztelt káposzta
Főtt krumpli
Krumplipüré

This entry was posted on December 6, 2009 at 2:20 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.